Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västerhaninge IF A-lag Herrar

2 - 1
23 juli 2013
18:15

Referat: IFK Tumba - Västerhaninge IF

Andra matchen i Grödinge Frakt Cup, motståndare IFK Tumba. En tuff motståndare. Första halvlek startar med en oerhört hög press från Tumbas sida. Västerhaninge kom med sitt fina tekniska spel loss vilket fick till följd att Tumba blev tvungna att dra tillbaka sina styrkor. Halvleken är jämn en välspelad halvlek i rätt högt tempo. Den bästa målchansen svarade VIF för då Nille från nära håll lyckades pricka stödjebenet på Tumbas målvakt 0-0 i paus.

Andra halvlek fortsatt jämt spel med kanske ett litet övertag till Västerhaninge som nu spelade med vinden i ryggen. Cirka tio minuter in på halvleken ett anfall från Tumbas högerkanten boll som stöts upp på Fredrik som oturligt får bollen på handen med straffspark som följd. Straffen slås säkert i mål. Västerhaninge stuvar om i laget till en mer offensiv uppställning för att få ytterliggare tryck mot Tumba målet och visst skapas det chanser. Tio kvar frispark till Västerhaninge fem sex meter utanför straffområdes gränsen. Adam trycker till via Tumba muren och in i mål, kvitterat. Fem minuter kvar en frispark för Tumbas som lyfts in i straffområdet, nick över målvakten och ledning igen för Tumba inte helt logiskt då Västerhaninge haft ett par riktigt bra chanser. Det skulle också visa sig vara segermålet.

På det hela taget en bra match i högt tempo som kunde gått lite hursomhelst nu vann Tumba tillställningen och vi får gratulera dem till segern. Vi är ändå nöjda då det skiljer två divisioner mellan lagen och Västerhaninge stod upp riktigt bra med ett snabbt, fint och tekniskt spel. Det krävs nu seger i den avslutande matchen mot Grödinge om det skall bli vidare spel på lördag.